Dhal – Indisk linsgryta

Foto: Privat
Dhal – Indisk linsgryta
4-5 port – 30 min
Ingredienser:
2 gula lökar
1 msk rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk curry eller garam masala
1 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
5 dl grönsaksbuljong
2 dl röda linser
1-2 tsk färsk, riven ingefära
1-2 krm sambal oelek
4-5 hackade tomater
1 msk tomatpuré
hackad persilja (funkar bra med fryst) eller koriander
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan på svag värme.
Låt vitlök, curry, spiskummin och gurkmeja få fräsa med i slutet av stektiden.
Tillsätt buljong, linser, ingefära, sambal oelek, tomater och tomatpuré.
Låt grytan koka ca 10 min, tills linserna är kokta. Strö över persiljan.
Servera grytan till kokt ris.
Tips! Om man späder grytan med mer grönsaksbuljong får man en härlig soppa.
Originalreceptet kommer från “Vegetariska kokboken” skriven av Inga-Britta Sundqvist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s