Rotfruktspuré med currysmak

Adam testade den här purén idag och den fick godkänt!

Ingredienser:

2 stora potatisar
1 morot
1 bit av en kålrot
1 bit av en palsternacka       
1 hel vitlök
Några lökstrimlor av en gul lök
Curry
Pizzakrydda eller Oregano
Paprikapulver

Gör så här:

Skiva potatisen och rotfrukterna i tunna bitar, lägg i en kastrull och slå på vatten så att det täcker. Koka på svag värme i ca 20 min tills allt mjuknat. Efter halva tiden kan man lägga i lök ock kryddor! Krydda efter smak, det behövs inte så mycket för att det ska smaka nåt.
Häll sedan av vattnet och plocka upp löken. Mosa sedan ihop allting och mixa till en slät puré. Alternativt pressa genom potatispress eller annat bra köksredskap. Jag brukar frysa in purén i en iskubsform! Då är det lätt sedan att ta fram några bitar och tina i micron!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s