Adam elva månader.

– Förflyttar sig mellan möbler i stående läge. Försöker även dra sig upp på saker om det är lagom höjd.

– Kan krypa på alla fyra om han vill men föredrar fortfarande att kravla sig fram. Snabb som en ål!

– Tränar på att hålla i en hand då han ska gå men det är fortfarande lite läskigt att släppa taget.

– Klappar händerna ofta. Alltid när han får beröm men även när vi sjunger “Klappa händerna när du är riktigt glad” för honom.

– Han vinkar ofta också! Till folk som kommer och går, kända som okända! Till katterna också förstås!

– Han diggar alls slags musik och går igång ordentligt med att skaka på huvudet och även resten av kroppen!

– Låtar som vi lyssnar/sjunger ofta är (i ingen speciell ordning): Prästens lilla kråka, Klappa händerna, Var bor du lilla råtta?, Ghostbusters – theme song, Sjörövarfabbe, Bamse och nu senast även Shaun the sheep – theme song (som farmor kom på att sjunga för honom)

– Han bjuder på tutten. Ofta på kvällen när han ska sova och är så där gosig så brukar han krypa tätt intill och sträcka fram tutten till mig så att jag också ska få smaka. Sötungen!
Han kan låna ut det mesta han håller i bara man frågar snällt! Sedan vill han förstås ha tillbaka det också!

– Gillar inte att bli fastsatt i varken matstolen, bilstolen eller vagnen. Kan spänna sig som en båge och bli skitarg på vem som än försöker sätta fast honom. Som tur är så går det över fort.

– Är ganska tjurig. Flinar många gånger när mamma säger NEJ och gör helst tvärtemot!

– Är ganska busig. Idag fick han en hög med majskroksbitar som han fick sitta och mumsa i sig i väntan på yoghurten som han skulle få efteråt. Han hade redan spanat in den och var förmodligen mer sugen på yoghurt än majskrokar. Gissa vad han gör..
En efter en åker majskroksbitarna på golvet och sedan sträcker han sig så långt han bara kan för att försöka nå yoghurten och flinar åt mamma. Haha, lustigkurre där!

– Blir jätteglad om han får höra sig själv på videofilm eller andra bebisar som pratar. Det syns att han försöker få kontakt med andra barn också. Ibland börjar han “prata” högljutt när han får syn på någon intressant person.

– Han kan verkligen leva sig in i ett samtal (oftast bara med sig själv) och babbla högljutt. Låtsasord än så länge. Men ett å annat “mamma” blir det ibland.

– Han är jättesnäll med katterna. Jag tror att han förstått att man ska vara försiktig med dem. Han blir så himla glad när Spirou kommer och stryker sig mot honom. Och dem älskar att ligga på hans saker. En natt när jag vaknade för att titta till Adam låg alla tre i spjälsängen. Adam låg längst upp på tvären, Porthos låg i mitten och Spirou längst ner i fotspönnan. Rolig syn må jag säga.

Vårat ät- och sovschema, på ett ungefär:

07:00 Adam vaknar. Vi kliver upp och han får välling. Passar på att mysa en stund framför tv:n medan han slurpar i sig vällingen. Sedan brukar han ofta vilja gå ner på golvet och leka.

09:00 Gröt med plommon/frukt puré

11:00 Lunch

11:30 Vilostund, sover ofta 1 1/2-2 timmar

13:30 Mellis (frukt/smoothie/kex/yoghurt)

14:00 Lekstund eller Promenad

15:30 Dags att göra middag, ibland kan det slinka ner nåt kex där innan middagen också.

17:00 Middag

19:00 Bad eller bus

19:30 Välling och sängdags

Har vi tur så sover lilleman hela natten. Vissa perioder sover han sämre och då brukar han vakna vid 01-02 tiden på natten för att sedan somna om i våran säng igen.

Självklart hade vi glömt adaptern till minneskorten hemma. Jag som varit duktig och fotat de senaste dagarna. Typiskt. Jag kom ju till och med på att ta ett månadskort ikväll när Adam låg och åt välling i sängen. Lösningen fick bli att fota av systemkameran med iphonen. Det får duga helt enkelt! 🙂

Här är han, 11-månaders grabben! Så älskad av alla! ♥

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s