Rabarber- och Hallonkräm

Rabarber- och hallonkräm

Ingredienser:

3 dl vatten
3/4 dl strösocker
200 gr rabarber i bitar
200 gr frysta hallon
2 1/4 msk maizena eller potatismjöl, röres ut i lite vatten
ev en kanelstång

Serveras med mjölk.
Tips! sojamjölk gör sig extra bra till en lite syrlig kräm.

Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber, hallon och kanelstång.
Låt koka ca 10 min till rabarbern delar sig, skeda bort eventuellt skum under tiden.
Blanda ut maizenan i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

Den här krämen blev så god! Kan tänkas att man kan tillsätta lite extra socker. Jag gillar dock när det är lite syrligt! Kombinationen hallon och rabarber är oslagbar. Kan även tänka mig att färska jordgubbar och rabarber med vanlijstång är en hit också!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s