Kvällsnöje.

JISSES vad fort semestern går! Snart inne på sista veckan, men jag tycker vi gjort ganska mycket fastän vi mest hållit oss i närområdet 🙂 Vi har i alla fall gjort det vi känt för och det är ju så det ska va när det är semester.


Idag blev det en fika på stan med Emelie. Både hon och jag behövde ett brejk så då tog vi oss det 🙂 Varsin kopp kaffe och bägare med kulglass blev det i solen! Sedan tog vi en kik i affärerna. Jag slog till på ett par äta-själv-bestick till Adam. Vi köpte några plastskedar på Barnens Hus som skulle vara enkla att hålla i men än så länge har det inte funkat så bra med morgongröten 😉


Dessa bestick är från Bambino och är pyttesmå och dessutom formade så att det ska bli enklare att stoppa in maten i munnen. I morgon blir det premiär-ätning med skeden! 🙂Bambino gaffel och sked lime
Just nu är lilleman inne i en period då han helst inte vill bli matad. Det går bra en liten stund, sedan vill han själv och blir fruktansvärt irriterad när det ska matas! Brukar sluta med en handviftning och flygande mat. Han är dessutom ganska lättdistraherad just under matningen också så allt annat än maten brukar vara intressant. Får han äta själv med händerna så är det inga problem alls. Han äter hur mycket som helst. Men det är just grejen med att äta själv..
Det är inte alla gånger det passar att han kör ner näven i tallriken och gräver ut maten på bordet heller. Typ när man är ute någonstans och äter..då blir det ju ganska söligt och omständigt! Haha! Så därför hoppas jag det funkar bra med dessa bestick. Kanske tycker han det är roligare när han väl kommer på grejen med att äta med sked!

 

Nåt som också varit lite jobbigt senaste två veckorna har varit läggningen. Vi har kommit i nån obalans då vi varit borta på kvällarna och kommit hem efter vällingen intagits. Då blir det liksom fel. När go’grabben väl somnat så har han varit ovanligt lättväckt.

Men så både igår och ikväll somnade han direkt. Jag tror att det har med mängden stoj och lek att göra. Mer stoj och lek innan sängdags = Lättare att somna. Rätt så logiskt.
För vem sover inte gott efter lite utevistelse?! Där gäller nog samma för både stora och små!

Ikväll tog vi en strategisk promenad ner till lekparken efter middagen.
Adam testade nästa allt och sedan avslutade vi med sandlådan där han satt länge och rörde runt i hinken, tillsatte några stenar, plockade upp lite sand med spaden (det är noga att det blir rätt mängd stenar och sand när man bakar sandkaka) och filosoferade lite över livet i övrigt. Rätt nöjd kille vill jag lova. Och gissa om han somnade omedelbums efter vällingen var uppdrucken ikväll! Han gjorde bara en snygg överlämning av den tomma vällingflaskan, kastade upp den på min mage och sedan vände han ryggen till slumrade till utan tutten i mun. Starkt jobbat säger jag bara.

 Bilderna är privata och får ej kopieras!

P.s. Det här inlägget tog över två timmar att skriva då ovannämnde vaknade/blev väckt av två tv-spels nördande grabbar/karlaslokar som kom babblandes ut i köket för att hämta påfyllning av kaffe. Det är nästan så att det vore straffbart på något vis. Typ tv-spelsförbud i 3 månader, minst. 
Därför vidhåller jag fortfarande att utröttnings-teorin funkar. Men vad man däremot kan göra mot babblande, tv-spelsnördande karlaslokar vet jag inte.. Gömma kaffet? Näe då går dom nog bara på kiosken och köper Cola..Gömma alla spel och kontroller skulle vara allt för tidsödande (vi har ju ingen plats att “gömma” undan saker i vanliga fall heller). 
Klippa kablarna till X-boxen/Playstationet/Wii:et skulle helt klart funka. Men då skulle man ju bli ganska opopulär. Pöh. D.s.

Nu ska jag joina lillkillen. Imorgon har vi en fullspäckad dag framför oss med bland annat 80-års kalas, det ni!
Natti natti!


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s