Adam 15 1/2 månad.

Här är det som vanligt dåligt med uppdateringar. Har en riktig blogg-svacka just nu, tiden prioriteras lite annorlunda nu när jag är ensam på veckorna. Det är synd att jag inte hinner skriva mer om Adams utveckling. Han är verkligen inne i ett jättesprång nu speciellt sedan han lärde sig att gå.
Varje dag förundras vi över allt nytt han lärt sig, bara från en dag till en annan.

Här kommer i alla fall en liten mitt-i-månaden-uppdatering, bara för att.

Att han går är ett faktum. Balansen har infunnit sig så krypningen är nästan borta helt nu. Nog för att han snubblar och stöter sig lite då och då men det märks en stor skillnad bara på någon vecka.
Han har börjat styra omkring på gåbilen en hel del. Det går ju så fort! 🙂
Han klättrar upp för trappor själv så det gäller att ha stenkoll, upp och ner för soffan och även sängen.

Just nu tränar han mycket på att forma ljud och härma läten. Han kan tydligen “voffa” som en hund 😉

“Mamma” har han ju sagt länge och det är fortfarande mest när han är ledsen och vill ha tröst. “Babba” (Pappa) har han börjat säga sedan Nicklas började vara borta på veckorna. 
N är duktig på att ringa videosamtal då han har möjlighet så på så vis så får dom i alla fall se varandra och förstås prata även om det är via telefon. 

Han nynnar på melodier. Dansar med i allt som är musik i hans öron.

Han brister ut i ett “AAJJJ” och så gapskrattar han när han river ner nåt 😉 Blir ganska skojjigt om man bygger ett torn av leksaker till exempel.
 
Han är jättefascinerad av att bära runt på bunkar och slevar som han kan röra om i helst om det slamrar och lever om. Därför har han fått sitt första köksset med en gryta med lock, bestick, muggar, tallrikar.

Han är duktig på att leka både själv och med sällskap. Förra veckan när vi var på Babycafé så satt han och lekte jättelänge med en liten tös som var några månader yngre än honom. Inga problem där inte!

Han är duktig på att hjälpa till vid av- och påklädning. Vet att mössan ska sitta på huvudet och skorna på fötterna även om han inte fått in någon speciell teknik på det, hihi.

Det går framåt med att äta själv också. Han har fått in en riktigt fin teknik med skeden men det gäller att han är sugen. Annars blir det mycket söl med maten bara för att det är kul.

Tandborstning är helt okej. Han vet vad  “Adam nu är det dags att borsta tänderna” betyder. Tand nr 3 och 4 är på god väg och nr 5 skymtar på vänstra sidan upp.

Han drar st 86-92 i kläder och typ 21-22 på fötterna.

Vid senaste vägningen för ca två veckor sedan vägde han 9680 gr och var 78,5 cm lång.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s