Adam 16, snart 17 månader.

Hejbara vad den här månaden gått fort!

Adam har börjat klättra nu. Inte bara i soffan utan överallt annars där han kommer åt. En dag stod han och vinglade på en träpall som står brevid tv-bänken. Dit upp hade han tänkt sig. Igårkväll klättrade han upp på kistan i tv-rummet och idag drog han sig upp på köksstolen själv.Han springer och är så himla snabb! Den lilla gåbilen i plast som inte väger ett jota går järnet när han springer runt från rum till rum. Inte en enda tröskel kan sätta stopp för den duon.

Han är väldigt mycket för att gosa med mjuka saker. Katterna är ju förstås det gosigaste. Han lägger ofta huvudet mot Spirou eller Porthos och bara myser ner huvudet. Klappa och hålla svansen vill han också väldigt gärna göra. Sedan gosar han med allt annat som är mjukt också. Allt i från kuddar, gosedjur, pappas eller mammas mage -haha.
Han ska ofta visa var näsan och magen är också!

Vi leker kurragömma, tittut och tagen. Han är duktig på att gömma saker också. Flytta om saker till ställen som han tycker är bäst. Man kan hitta nästan vad som helst i tvättkorgen till exempel 😉 Tv-kontrollerna är alltid borta om man inte kommer ihåg att lägga dom utom räckhåll.
Han är fortfarande väldigt förtjust i att “laga mat” därför brukar han få hjälpa till lite vid middagen. Röra om i bunkar och vispa.Han äter all mat själv, ofast med sked eller gaffel. Men ibland passar det bättre med handen. Han äter oftast samma mat som vi. Burkmat är en nödlösning när vi ska bort men annars är det samma käk som alla andra. Det finns ingenting han inte tycker om. Han drar ofta till med “Mmmm” när det är något extra gott. Han äter allt och det är jag väldigt tacksam över!

Han har 5 tänder än så länge. Har inte lyckats se om det är någon fler på gång än. Tandborstning är inte populärt just nu. Det gäller att skoja till det med någon tokig sång eller att vi borstar tänderna samtidigt, då brukar det gå vägen.

Ord som används mest än så länge är: Mamma, Bappa (pappa), Hej, Buppe (tutte), Nene (välling).

Han härmar hundar och ankor. Ankan låter likadant som när man harklar sig så nu vet ni det! 🙂

Han gillar inte att bli bytt på, det är för tråkigt så då krävs något extra för att han ska ligga still. Till exempel ett youtube-klipp på mammas eller pappas telefon..Fast det är inte så lätt att få honom att hålla den still. Han har ju sett hur vi gör och drar med fingrarna på skärmen så allt som oftast hinner han flytta om och klicka sig in på andra sidor än vad som var tänkt! 🙂
Jajja, i “nödsituationer” så får man ta till de knep som funkar.

Han har just börjat somna och sova i sin egen säng, i sitt eget rum! Än så länge så funkar det utmärkt och både son och mamma är utvilade på morgonen vilket är underbart!

Han börjar nog närma sig 10 kg nu, och är nog snart 80 cm lång. Gissar på det! Blir ju inte så täta mät- och vägningar nu för tiden. Huvudsaken är att han växer å det gör han ju.

Han drar storlek 86/92 på kläder, skostorlek 22 (tror jag)Känns än mer overkligt att han varit så liten våran numer stora kille! 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s