Gravid vecka 40.

97.9% av graviditeten har passerat (274 av 280 dagar)
Du är i gravidvecka: 40
39 veckor + 0 dagar har gått
Du är i kalendermånad: 9
Du är i graviditetsmånad: 10
Du är i trimester 3
Du har 6 dagar kvar till BF

Barnet:
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.
Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamman:
Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.´

Info från Babygruppens Gravidkalender App och Vardguiden.se

Så känner jag:
Snart är det dags! Så har det känts de senaste dagarna med molvärk i magen och ont i ryggslutet. Förvärkar under torsdags- och fredagnatt gjorde att jag packade färdigt BB-väskan och var inställd på att vi skulle få åka in under helgen. Men så stannade det liksom upp. Har ganska mycket sammandragningar hela tiden, oavsett om jag är stilla eller i rörelse. Men det blir inte så mycket mer av det. Får springa och kissa tusen gånger om dagen också för trycket är ganska stort hela tiden. Det känns att Pyret ligger långt ner med huvudet, det ilar till ibland vid sammandragningar.

Jag hoppas på den här veckan, att vänta två veckor till skulle nog kännas lite drygt. Jag antar att jag hela tiden förväntat mig att även denna plutt ska komma lite tidigare men det finns ju absolut ingenting som säger att det kommer bli så. Tills dess får jag försöka bida tiden med sånt som jag inte trodde jag skulle hinna med innan, men framför allt ska jag försöka vila upp mig ordentligt. Vila en stund efter lunchen varje dag och verkligen passa på att ta det lugnt nu den sista tiden jag är hemma ensam på dagarna!

 

Gravid vecka 40 (39+0)

Gravid vecka 40 bild 2

Gravid vecka 40 bild 3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s