Morotsbiffar.

Photo 2013-10-15 14 21 41

Ikväll testade jag detta enkla och goda receptet på “Morotsbiffar”
Jag lade till soltorkade tomater och färsk oregano som smaksättning. Beroende på hur saftiga morötterna är så kan man även tillsätta någon matsked mjöl för att få en fastare smet.

Ingredienser till 2 portioner:

1 msk havregryn
1/2-1 msk vatten
3-4 stycken morötter
1/2 gul lök
3 st soltorkade tomater
Färsk oregano
1 ägg
1-2 msk vetemjöl
Salt, peppar

Gör så här:

Blötlägg havregrynen och lått svälla under tiden du förbereder resten.
Finriv morötterna. Hacka löken och tomaterna fint och blanda i en skål tillsammans med havregrynen, ägget, oregano och mjöl. Smaka av med salt och peppar.
Klicka ut små biffar i stekpannan, stek i olja eller smör. Vänd efter 3-4 min.

Servera kokt potatis och grönsaker till eller använd biffarna som pålägg. Enkelt och supersmarrigt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s