Snabba, fröiga bröd.

Photo 2013-10-16 22 15 14

Dessa bröd passar bra att göra till frukost eller kvällsfika om man snabbt vill ha nygräddat bröd.
Vetemjölet kan bytas ut mot till exempel fullkornsmjöl. Jag hade solroskärnor och linfrön i degen, penslade bröden med mjölk (solhavre) och toppade med rostade pumpafrön.

Grundrecept – Ingredienser:

5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2, 5 dl vatten
1 msk sirap

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och sirap och jobba snabbt ihop till en deg. Gör åtta stycken runda bullar av degen och lägg på baklåtspapper på plåt. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 10 min.

Photo 2013-10-16 22 21 45

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s